Email omzetting ICT-systemen

Beste collega,

Afgelopen week is de 1e stap gezet in het omzetten van de ICT systemen naar Sterker door het aanpassen van de telefoons. Dit is voor het overgrote deel afgerond, waarbij dank voor jullie inzet!

Komende week zetten we de 2e en voorlopig laatste stap: de aanpassing van de emailadressen.

Wat gaat er gebeuren?

Komende vrijdag gaat ICT alle emailadressen omzetten naar @sterker.nl (muv @deeldedag.nl en @veiligehaven.nl). Iedereen krijgt dus een nieuw emailadres. Het stukje voor de @ blijft hetzelfde, dus b.goedhart@nim.nl wordt b.goedhart@sterker.nl.

Ben ik straks al mijn email, bestanden en weet ik veel wat kwijt?

Zeker niet! Je emailadres wordt aangepast, maar al je email, agenda's, contactpersonen, bestanden, enzovoort blijven behouden en zie je straks weer als je inlogt met je nieuwe emailadres.

Wanneer gaat dit gebeuren?

Zoals eerder aangegeven: Vanwege deze wijziging is vrijdag 1 december het ICT-systeem de gehele dag niet beschikbaar!

Inloggen werkt zo nu en dan wel, maar doe het niet, want je gaat werk verliezen.

Welke voorbereidingen moet ik treffen voor 1 december?

Deze wijziging heeft grote impact en het is handig als je straks bij deze email kunt. Stuur hem eventueel door naar een privé-emailadres of print de handleidingen uit waarnaar hieronder verwezen wordt.

Worden alle systemen omgezet?

Nee, nog niet alle systemen kunnen worden omgezet. Hieronder de systemen waar je vanaf 4 december met je @sterker.nl mailadres inlogt:

• Laptop/Computer
  • Tegelscherm
  • Sharepoint/OneDrive
  • Intranet (gaat vanzelf via het tegelscherm)
  • Celon (gaat vanzelf via het tegelscherm)
  • NMBRS (je ontvangt een email met je nieuwe inloggegevens)
  • Regicare Portal en Regicare full

Dat betekent dus dat WIZ Sterker en Het Leerhuis nog niet worden omgezet.

Wat moet ik doen na 1 december?

In principe is het systeem maandag 4 december weer beschikbaar. En dan zijn jullie aan zet! Hieronder is beschreven wat je moet doen om ervoor te zorgen dat alles weer gaat werken.

Het gaat je maandag even wat tijd kosten voor je alles op de rit hebt, dus hou hier rekening mee.

LET OP: de 1e stap lijkt op de laptop niet nodig, want inloggen met de pincode lukt ook nog, maar voer hem toch uit, anders zullen andere programma's niet meer werken!

1. Inloggen op de laptop/computer (werk je op een laptop van Sterker, dan hoef je geen nieuwe pincode aan te maken): klik hier
  2. Werk je op een laptop van Sterker, stel je Office goed in: klik hier
  3. Wil je Sharepoint (N-schijf) weer in de Verkenner: klik hier
  4. Wil je OneDrive weer in de Verkenner: klik hier
  5. Inloggen in NMBRS: klik hier

Optionele stappen:

1. Gebruik je Outlook op de computer zelf (dus niet via het tegelscherm); maak je account aan: klik hier
  2. Gebruik je Outlook op de computer zelf (dus niet via het tegelscherm); stel je handtekening opnieuw in: klik hier

De telefoons die de afgelopen week aangepast zijn, krijgen automatisch de nieuwe instellingen toegestuurd. Wel moet het wachtwoord eenmalig worden ingevuld. Dit is het wachtwoord waarmee je je computer opstart (niet de pincode!) of van het tegelscherm. Het wachtwoord invullen doe je als volgt:

• iPhone: klik hier
  • Android: open je mail en er verschijnt een scherm waar je je wachtwoord in kunt vullen

De telefoons van oud-Swoners zijn over het algemeen niet aangepast. Hier moet je zelf het Sterker account opzetten net zoals dat destijds is gebeurd. Omdat er veel verschillende merken en typen telefoons in omloop zijn, kunnen we hier helaas geen handleiding voor maken. De gegevens om het zelf aan te maken, vind je hier.

HELP!!!

Heb je opmerkingen, vragen of loop je tegen problemen aan, mail dan naar ict@sterker.nl. We verwachten dat het komende week wat drukker wordt, maar proberen zo snel mogelijk te reageren.

Met vriendelijke groet,

ICT Sterker