Persoon toevoegen

LET OP: controleer eerst of de persoon niet al bestaat in WIZportaal door de zoekfunctie te gebruiken. Het is niet mogelijk 2 keer dezelfde persoon op te voeren.

Klik in de menubalk op de knop "+ nieuw" en kies "persoon"

Onderstaand scherm opent

• Vul het BSN in
  • Achter het veld BSN verschijnt een link "persoonsgegevens opvragen"; klik hierop
  • WIZ haalt nu de NAW-gegevens op uit de BRP
  • Vul nog eventueel aanvullende informatie in

WIZ plaatst een "afnemersindicatie". Dit betekent dat wanneer een persoon verhuist of overlijdt, dit automatisch wordt bijgewerkt in WIZ.

• Vraag om het emailadres en telefoonnummer van de bewoner, ook als je dit niet gebruikt in jouw contact. Dit is later nuttig voor bijvoorbeeld het opsturen van het klantervaringsonderzoek of wanneer in de toekomst cliënten digitale inzage krijgen in hun dossier.

Richtlijnen voor het invullen

Houd je bij het invullen van de velden aan de volgende richtlijnen:

• Burgerservicenummer: vul dit zo vroeg mogelijk in. Mocht deze informatie ontbreken bij aanmelding, vraag het dan na in het keukentafelgesprek.
  • Voorletters: in hoofdletters met punten tussen de letters (bv A.P.).

Onderstaande is alleen van belang wanneer de informatie niet uit de BRP opgehaald kan worden:

• Straatnaamnummer: voer voor de wijken in Dukenburg en Lindenholt de vier cijfers in zonder verbindingsstreepje of spatie.
  • Telefoonnummer: gebruik een verbindingsstreepje na het kengetal.
  • Rol: kies hier voor cliënt

Klik op de knop "opslaan"

LET OP: wil je nog meer informatie toevoegen, zoals een postadres of de leefeenheid van de persoon, doe dit dan via "persoon bewerken".