Document of Map delen vanuit jouw OneDrive

Vanuit je OneDrive kan je mensen selecteren om een document mee te delen.

Ze kunnen dit document dan ook bewerken, maar bijvoorbeeld niet de naam wijzigen of verwijderen (de inhoud wel).

Vuistregel, deel documenten die niet van belang zijn voor de organisatie (en dus op Sharepoint horen), deel de documenten die in jouw OneDrive horen, zoals Ontwikkelgespreksverslag met je leidinggevende.

Stappen om te delen:

1. Ga naar het document of map dat je wilt delen. Je kunt ook meerdere bestanden tegelijkertijd selecteren.
  2. Vink de bestanden aan
  3. Klik op Delen
  4. Wanneer je klikt op Iedereen met de koppeling kan bewerken kan je andere opties kiezen.
  5. Kies Specifieke personen en bepaal zelf of die ander alleen mag lezen of ook bewerken door het vinkje te zetten bij Bewerken toestaan. Je kunt zelfs een verloopdatum instellen.

6. Je kunt wat tekst kwijt waarin je de ander bericht dat je het document of de map met diegene hebt gedeeld.
  7. Druk op Verzenden

Tip: terugzien aan wie je allemaal gedeeld hebt?
Klik op Gedeeld in de linker kolom en vervolgens op Gedeeld door mij.