Wanneer is een aanmelding URGENT?

Om een duidelijk beeld te geven wat een ‘gemiddelde wachttijd’ inhoudt, willen we een onderscheid maken in de registratie van urgente vragen en reguliere vragen. Om dit goed te doen is het van belang dat we dezelfde definitie hiervoor gebruiken.

Wat is de definitie van urgent (m.a.w. wanneer klik je op het vakje urgent)?

Definitie van urgent:

Een casus is urgent:

1. Als de casus niet op korte termijn (binnen 5 werkdagen) wordt opgepakt en dit kan leiden tot een onveilige of bedreigende situatie.
  2. Als cliënten door de lange wachtlijst in een hierboven beschreven urgente situatie terecht gaan komen.
  3. Wanneer er iets verandert in de situatie van mensen die op de wachtlijst staan waardoor zij ineens urgent worden (en daardoor voldoen aan punt 1).