Twee-factor-authenticatie WIZ instellen

Inloggen met de app voor twee factor authenticatie, deze ga je eenmalig instellen :
Zorg dat je voor de Iphone de app OTP Auth hebt geïnstalleerd via de App Store.mceclip2.png

en voor de Samsung/ Android telefoon google authenticator installeert.

Vanaf 1 Augustus 2020

1.  Ga naar WIZportaal Nijmegen

2. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord

3. Je ziet nu een QR Code

4. Je opent de app die je voor jouw mobiel hebt geïnstalleerd (OTP Auth of Google Authenticator, zie ook bovenaan)

Bij OTP Auth doorloop je de volgende stappen
(scrol naar beneden voor Google Authenticator):

1. OTP AUTH instellen
    Druk op Start Setup

2. mceclip5.png

Verzin een wachtwoord, onthoudt deze goed. Het kan zijn dat je deze in de toekomst weer moet invullen.
Je kunt hier ook cijfers invullen. Het gaat erom dat je deze goed onthoudt.

3.   mceclip6.png

Je mag Require on start uitvinken en druk vervolgens op
Setup.

4. Druk op Done

5. Indien er nu om je wachtwoord gevraagd wordt, voer je het zojuist aangemaakte wachtwoord in.

6. mceclip9.png
Druk op +

7. Klik op scan barcode with camera en richt hem op de barcode

8. Nu is de koppeling tot stand gekomen en kan je voortaan de app gebruiken om de 6 cijfer token te zien en in te vullen in WIZ Nijmegen.

Voortaan komen daar je tokens binnen.
Je opent de app om deze cijfers te zien die om de zoveel seconden verversen.
Je krijgt dus niet een smsje binnen, maar moet actief deze app openen om te zien wat je moet invullen als token.

Google Authenticator instellen

1. Open de app
  2. Druk op Aan de slag
  3. Klik op QR code scannen
  4.  Voortaan komen daar je tokens binnen.
    Je opent de app om deze cijfers te zien die om de zoveel seconden verversen.
    Je krijgt dus niet een smsje binnen, maar moet actief deze app openen om te zien wat je moet invullen.