Volgen

Aan de slag met je nieuwe iPhone

mceclip1.png

Je nieuwe iPhone configureren

Je hebt van ons gekregen:

 • Je nieuwe iPhone (inclusief alle accessoires)
 • Een hoesje en een screenprotector
 • Een gebruikersovereenkomst
 • Een email met inloggegevens van je Apple Business account
 1. Pak je iPhone uit het doosje. Indien we nog geen hoesje of screenprotector hebben aangebracht moet je dit zelf doen, je hebt deze samen met de telefoon in ontvangst genomen. Heb je deze niet? Mail ons dan hierover.
 2. Zet de iPhone aan.
  Schermafbeelding_2020-10-26_om_08.59.47.png
  Na enige tijd ziet je een welkomstbericht in meerdere talen voorbijkomen. Als je een iPhone zonder Face ID hebt (dus met een ronde knop onder het scherm), dan druk je op de homeknop om te starten (dit is de ronde knop onder het scherm). Indien je wel een telefoon met Face ID hebt (te herkennen aan de zwarte nok bovenin het scherm), dan veeg je met je vinger het balkje onderaan je scherm omhoog.
  mceclip2.png       Links: iPhone met Face ID      Rechts: iPhone met Touch ID

 3. Kies nu voor Nederlands.
  Schermafbeelding_2020-10-26_om_08.59.55.png
 4. Selecteer nu als land weer Nederland.
  Schermafbeelding_2020-10-26_om_09.00.00.png
 5. Nu wordt gevraagd of je gegevens wil overzetten.

  Als je een oude telefoon van ons hebt:
  Heb je een oudere telefoon van ons en ga je over naar een nieuwer model? Houd je oude werktelefoon dan dichtbij de nieuwe tot er op de oude een melding verschijnt. Volg hierna de instructies op het scherm. Zie ook dit artikel voor meer informatie.

  Als je nieuw bent bij de organisatie:
  Kies voor Zet apps en gegevens niet over. Het is niet mogelijk of toegestaan om gegevens van je privételefoon over te zetten naar je werktelefoon.
  Schermafbeelding_2020-10-26_om_09.02.48.png
 6. Je mag nu verbinden met een Wi-Fi netwerk. Wil je nu niet verbinden? Selecteer dan onderaan Ga door met mobiele data.
  Om met Wi-Fi te verbinden heb je doorgaans deze gegevens nodig:

  - Je netwerknaam (SSID)
  - Je netwerkwachtwoord

  Als je deze informatie niet weet is de kans groot dat deze onderop je modem/router staat.
 7. Je krijgt nu een melding over Extern beheer. Tik op Volgende om door te gaan.
  Schermafbeelding_2020-10-26_om_09.02.53.pngSchermafbeelding_2020-10-26_om_09.02.57.png
 8. Als de installatie van het externe beheer is voltooid zie je de introductie van Touch ID óf Face ID. Welke je ziet hangt af van jouw telefoon. Het instellen hiervan is niet verplicht. Je kan altijd op Configureer Touch ID later of Configureer Face ID later drukken.
  Schermafbeelding_2020-10-26_om_09.03.01.png
 9. Na het afronden van de installatie van Touch ID of Face ID (of na het overslaan hiervan) wordt je gevraagd een code aan te maken.

  Gebruik hierbij de leidraad: een langere code is veiliger, maar maak deze wel zodat je hem makkelijk en snel kan intypen en niet vergeet. Je kan zowel alleen cijfers gebruiken, alleen letters gebruiken of een combinatie van beiden gebruiken.

  Houd in gedachten dat:
  - Opeenvolgende nummerreeksen van 3 of meer in een reeks worden niet geaccepteerd. (dus 123 niet, 987 niet, 000 niet, maar 445 of 89 mogen wel)
  - Een code met alleen nummers moet uit minimaal 6 cijfers bestaan.
  - Bij een code met letters is het het beste om een klein, goed te onthouden zinnetje te gebruiken zoals bijvoorbeeld blauwe auto, of mooie bloemen (o.i.d.).
  mceclip3.pngSchermafbeelding_2020-10-26_om_09.04.12.png
  Tik op Volgende en herhaal dan je gekozen code om deze te bevestigen.
 10. Je krijgt nu een melding dat iOS zichzelf 's nachts automatisch bijwerkt. Tik op Ga door.
  Schermafbeelding_2020-10-26_om_09.04.26.png
 11. Je krijgt nu de keuze om Locatievoorzieningen aan of uit te zetten. Wij bevelen aan dat je op Zet 'Locatievoorzieningen' aan tikt. Kies je voor Zet 'Locatievoorzieningen' uit, dan kan je geen gebruik maken van locatiedata: dus bijvoorbeeld geen Google Maps kunnen gebruiken of het weer van je huidige locatie ophalen.
  Wij gebruiken locatievoorzieningen als je je telefoon kwijt bent om de locatie van het verloren toestel op te vragen. We kunnen je locatie niet volgen, en als we de locatie opvragen krijg je hier een melding van. Meer weten? Lees meer over iOS-apparaten onder supervisie of lees de privacyverklaring van Sterker.
  Schermafbeelding_2020-10-26_om_09.04.29.png
 12. Selecteer nu of je iOS in de donkere of lichte modus wil gebruiken.
  Tip: op apparaten met Touch ID kan de donkere modus een accubesparing opleveren.
  Schermafbeelding_2020-10-26_om_09.04.32.png
 13. Je bent klaar. Tik op Aan de slag om te beginnen.
  Schermafbeelding_2020-10-26_om_09.04.35.pngSchermafbeelding_2020-10-26_om_09.04.38.png
  Na enige tijd begint de iPhone automatisch met het installeren van een aantal apps. Deze apps vind je dan op de tweede pagina van je iPhone.

  Bij iPhones van Sterker begint dit proces nagenoeg onmiddelijk. Bij iPhone van Wel.kom kan het even duren voor de apps beginnen met installeren. Werk je bij Wel.kom en heb je na 30 minuten nog geen apps? Neem dan contact met ons op.

En nu je e-mail...

1200px-Mail__iOS_.svg.png

Na een tijdje ontvang je een melding dat je een wachtwoord voor Exchange moet invoeren. Typ je wachtwoord voor je e-mail (waar je ook mee inlogt op de computers) en tik op OK. Nu kan je je e-mail, contacten en agenda direct gebruiken.

En iCloud dan?

apple-settings-1-493162.webp

iCloud kan je instellen door naar de Instellingen-app te gaan en te tikken op Log in op je iPhone. Hierna log je in met je Apple Business account. De gegevens voor dit account vind je in de e-mail die je hierover hebt ontvangen. De eerste keer dat je inlogt moet je je wachtwoord veranderen. Volg verder de instructies op het scherm.

Kan ik inloggen met mijn eigen, persoonlijke Apple ID?

Nee, dit is niet mogelijk.

Kan ik wel inloggen in de App Store met mijn eigen Apple ID?

Ja, dit kan wel. Tik hiervoor rechts bovenin het App Store-hoofdscherm op het icoontje van het poppetje/of je eigen profielfoto. Scrol daarna helemaal omlaag en tik op Log uit... (alleen van toepassing als je met je Business account was ingelogd) en tik daarna op Log in.

Heb je nog verdere hulp nodig?

Op je iPhone vind je o.a. de Sterker Support app. Open deze en kijk of je een antwoord voor je probleem kan vinden. Kan je het niet vinden? Tik dan onderin de Support app op Een aanvraag indienen of stuur ons een e-mail.

mceclip0.png

 

En verder...

- Meer informatie over mijn Apple Business account (externe website)

- Je e-mail, contacten en agenda instellen (komt nog)

- Het bedrijfsportal gebruiken

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

0 Opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.