Printen in de nieuwe omgeving

Printen in de nieuwe omgeving

Sinds de overstap is de werkwijze voor printen iets verandert. Hier vindt je alle nodige informatie over printen met Printix.

In dit artikel:

- Printix instellen op je computer en mobiel (eenmalig)

- Een afdruk versturen en ophalen

- FAQ

5a81af7d9123fa7bcc9b0793.png De informatie in dit artikel is preliminair. De werkwijze voor printen moet nog door een aantal mensen binnen de organisatie worden goedgekeurd. Dit kan betekenen dat er nog wijzigingen plaatsvinden de komende weken. Zodra we zeker zijn van de indeling van het printsysteem zal deze melding verdwijnen en gaan we dit artikel breder delen.

Printix instellen op je computer en mobiel (eenmalig)

Je moet eenmalig Printix instellen op je computer en telefoon. Hier lees je hoe:

Op je computer:

1. Als je je computer opstart en Printix nog niet is ingesteld, krijg je automatisch het onderstaande scherm:
  2. Zie je dit scherm niet, maar ben je ook nog niet aangemeld? Rechtsklik dan op het unnamed.pngPrintix-icoontje rechtsonder in het systeemvak en kies voor Meldt u aan.
  3. Als je eenmaal op het aanmeldt-scherm bent gekomen klik je op Meld je aan met Microsoft. Log desgevraagd in met je Office 365-inlog (bijvoorbeeld: j.jansen@welkom.nu + je wachtwoord).
  4. Nu kies je een Printix Home. Kies voor sterker.printix.net. Je bent nu klaar om te gaan printen.

Op je mobiel:

1. Open de Printix-app.
  2. Je ziet nu het aanmeld-scherm. Kies voor Sign in with Microsoft.
  3. Vul je Office 365-inloggegevens in (bijvoorbeeld: j.jansen@welkom.nu + je wachtwoord).
  4. Kies wederom voor sterker.printix.net als je Printix home:
  5. Je ziet het onderstaande scherm. Je bent klaar om te gaan printen.

Een afdruk versturen en ophalen

1. Begin met iets afdrukken. Kies Bestand > Afdrukken of druk op je toetsenbord op control+P.
  2. Afhankelijk van uit welk programma je print kan je meerdere soorten print-dialogen zien. In dit artikel gaan we even uit van het printdialoog van Word. Je ziet dit dialoog:
  3. Kies onder Printer voor Printix Anywhere. Stel de andere instellingen (dubbel of enkelzijdig printen, aantallen, etc.) in en klik op Afdrukken.
  4. Loop naar de printer. Open op je mobiel de Printix-app. Je ziet de documenten die je naar Printix Anywhere hebt gestuurd:
    Tik op het/de document(en) die je wil afdrukken.
  5. Tik nu op de keuzeknop voor de printers:
    Kies als je de gewenste printer niet ziet op Show all. Tik op de printer waar je wilt afdrukken.
  6. Tik nu op de knop Print:
  7. De status van je document is nu Release in progress. De printer gaat nu dit document afdrukken.

FAQ

Q: Er staat Printer is unavailable bij de printerselectie en mijn printje komt niet uit de printer.

A: Om te kunnen printen moet er minstens 1 computer op de locatie waar je wil printen aanstaan en verbinding hebben met het internet. Meestal is dit je eigen laptop. Wil je iets van je telefoon printen? Zet dan gewoon een laptop of PC aan. Je hoeft hier niet op in te loggen, maar dan kan deze computer wel de printopdracht afhandelen.

Q: Kan in vanaf mijn iPhone printen?

A: Dit kan nu nog niet, maar wordt in de toekomst wel mogelijk.

Q: Waar kan ik terecht met overige vragen inzake printen?

A: Mail ons: support@welkom.nu. We reageren doorgaans binnen een uur (ma t/m vrij, 8:30 t/m 17:00).

Q: Kan ik de app en website van Printix ook in het Nederlands krijgen?

A: Dit kan, maar moet je wel zelf instellen. Voor de app: tik rechts bovenin op het icoontje met drie horizontale streepjes mceclip11.png. Tik op Language en kies Nederlands. Voor de site: klik rechts bovenin op het icoontje met drie horizontale streepjes mceclip11.png. Klik op Language en kies Nederlands.

Q: Kan ik ook in andere formaten printen?

A: Jazeker! Klik hiervoor in een printdialoog op Voorkeursinstellingen en kies daarna voor Geavanceerd. Kies daarna onder Papierformaat voor het gewenst formaat (bijvoorbeeld A3). De printer kiest automatisch het juiste papier uit de juiste lade.

Q: Kan ik ook in liggend printen?

A: Ja, dat kan. Klik in een printdialoog op Voorkeursinstellingen en kies daarna de Afdrukstand.

Q: Voor welke versies geldt deze handleiding?

A: Dit artikel gaat uit van de volgende versies en is geldig voor ten minste Q4 2020 en Q1 2021:

Printix app versie 2.0.8+
Printix agent 1.3.9+
Windows 10 Pro for Business versie 2004 en 20H2
iOS 14.0+