Volgen

URENREGISTRATIE CELON

 

Om je uren te registreren in Celon dien je de hieronder beschreven handelingen uit te voeren:

 


 1. Nadat je ingelogd bent in Celon zie je het volgende scherm (zie onderstaande afbeelding).

mceclip0.png


In het geval dat je naast het registreren van tijd ook de tijdstaten moet controleren in Celon, moet je aan de linkerkant eerst kiezen voor “Medewerker” alvorens het bovenstaande te kunnen zien (zie onderstaande afbeelding).

mceclip1.png

Als het goed is zie je nu ook het scherm dat bovenaan staat afgebeeld, met de tegels tijdregistratie, tijdstaatbeheer, mijn acties, mijn activiteiten en rapportages. Voor het registreren van tijd heb je alleen de eerste tegel (tijdregistratie) nodig.

 


 1. Klik op de tegel “Tijdregistratie” (zie onderstaande afbeelding).

mceclip2.png

 1. Vervolgens kom je terecht in het volgende scherm (zie onderstaande afbeelding), waar je je gewerkte uren voor de betreffende week in kan vullen. Het is belangrijk dat je de uren schrijft voor de taak waar je die uren ook daadwerkelijk voor gemaakt hebt. Per medewerker kunnen de taken verschillen. In onderstaande afbeelding staat alleen “overige taken”, voor jou zullen er meer taken staan.


In de onderste regel staat het wekelijks aantal uren dat je contractueel dient te werken en dus ook dient te registreren. Indien je opmerkingen hebt kun je deze onderaan in de balk toevoegen, zodat degene die de tijdstaten controleert deze kan zien.

mceclip3.png

 1. Naast jouw eigen (project-)taken, staat er voor iedereen ook een balk voor “overige taken”:
 • Taken die niet bij je andere taken horen dien je te noteren als overige taken. Je kunt denken aan de volgende activiteiten:
  • Bijwerken van je administratie (reiskosten, Celon, personele zaken)
  • Werkbegeleidings- en ontwikkelgesprekken
  • Teamuitjes
  • Verplichte Sterker trainingen en begeleidingstrajecten
  • Cursussen en opleidingen

Het is niet de bedoeling dat je wekelijks een substantieel deel van je uren wegschrijft onder overige taken.

 


 1. Als je in de tussentijd je ingevulde uren op wilt slaan zonder de uren officieel in te dienen, kun je de gegevens met de groene knop opslaan (zie onderstaande afbeelding).

mceclip4.png


 1. Als je al je uren hebt ingevuld en zeker weet dat dit goed is en niet meer veranderd hoeft te worden, klik dan op de blauwe knop om de tijdstaat in te dienen (zie onderstaande afbeelding).

 

mceclip5.png
Klik vervolgens bij de pop-up op “Ja” (zie onderstaande afbeelding)

mceclip6.png

Je ingediende uren worden beoordeeld door een leidinggevende. Bij goedkeuring hoef je niets meer te doen voor de betreffende week, bij afkeuring is de reden van afkeuren toegevoegd. Je kunt vervolgens je tijdstaat aanpassen en opnieuw indienen.

 

mceclip7.png


Het is belangrijk dat je dit bijhoudt. Registreer wekelijks je uren! Als geheugensteuntje stuurt Celon wekelijks een herinnering (zie onderstaande afbeelding).

 

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

0 Opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.