Volgen

Benefit Shop - FAQ

Categorie Vraag Antwoord
Algemeen Als ik een keuze definitief maak, moet ik akkoord gaan met de algemene voorwaarden. Waar kan ik die vinden? Helemaal onderaan het scherm op de home page. Daar staan de algemene voorwaarden (disclaimer) en de privacy bepalingen.
Algemeen Zijn de bedragen bruto of netto? Alle bedragen van de budgetten zijn bruto bedragen. Afhankelijk van de declaratie die je doet, zal de uitbetaling van het bedrag bruto of netto zijn.
Algemeen Zijn er fiscale voordelen verbonden aan dit principe van shoppen? Ja, op een aantal punten kun je kosten onbelast laten uitbetalen. De kosten die je wilt declareren worden bruto ingehouden en vervolgens netto uitbetaald. Hierdoor daalt je bruto uitbetaling en betaal je ook minder loonbelasting.
Algemeen Ik heb vandaag een dag gekocht, maar deze is nog niet verwerkt in mijn verlofstaat? Dat klopt. Hier kan wat tijd overheen gaan.
Algemeen Kan ik een definitieve keuze annuleren? Dit is niet mogelijk. Zodra je keuze definitief is, zal deze direct in de systemen verwerkt worden.
Algemeen Kan ik ook vanuit huis “shoppen”? Ja, de omgeving is 24/7 bereikbaar.
Algemeen Kan mijn manager ook in mijn Benefitshop? Nee, je manager heeft geen recht op toegang in jouw Benefitshop maar het kan wel zijn dat je manager jouw keuzes goedkeurt.
Algemeen Mijn gegevens kloppen niet (salaris, basisgegevens etc), waar kan ik dit melden? Je kunt dit melden bij de salarisadministratie.
Algemeen Mijn budget klopt niet met mijn loonstrook  Het budget wat je ziet is het budget van de vorige maand (zie je loonstrook) en de waarde van deze periode. Klopt het dan nog niet, meld dit bij de salarisadministratie.
Algemeen Voor welke datum moet ik mijn keuze maken? Op de startpagina staat aangegeven hoeveel dagen je nog hebt om een keuze te maken om de mutatie mee te laten komen in de salarisbetaling van de eerstvolgende salarisperiode. 
     
IKB Als ik alles laat uitbetalen in december, betaal ik dan niet te veel belasting? Belasting wordt altijd geheven op het jaarinkomen. Je betaalt dus nooit te weinig of teveel belasting. Als je alles op 1 moment laat uitbetalen krijg je een piek en dan wordt het bijzonder tarief toegepast. Op jaarbasis leidt dat niet tot een hogere belasting, wel tot een andere verdeling op maandbasis.
IKB Wat gebeurt er met mijn IKB als ik niks doe? Wanneer je niks doet zal maandelijks het IKB worden opgespaard. In december zal dan het volledig bruto bedrag bij je salaris worden uitgekeerd.
IKB Ik wil mijn IKB in juni uit laten betalen, hoe doe ik dat?  Vanaf het moment dat je je keuze voor periode juni kan maken ( vanaf 10 mei) kan je in de shop kiezen voor Eenmalig uitbetalen IKB. Je krijgt dan in juni je IKB opgebouwd tm juni uitbetaald.
IKB  Heeft het budget ook effect op mijn uitkering/zorgtoeslag etc? Dit is afhankelijk van de besteding van het IKB. Wanneer je het IKB laat uitkeren stijgt je bruto inkomen. Dat kan uiteindelijk betekenen dat je een hogere uitkering krijgt of een lagere zorgtoeslag.
     
LBB Wat is LBB? Het Loopbaanbedrag is een tegoed welke je mag besteden aan persoonlijke ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid voor de huidige of toekomstige functie 
LBB Hoe werkt het vervallen van het budget? Je mag het budget in beginsel 60 maanden opsparen. Wanneer je het opgebouwde budget van de eerste maand na 60 maanden niet hebt gebruikt, dan zal deze opbouw in de 61e maand vervallen.
LBB Waarom moet ik bij duurzame inzetbaarheid het factuur bedrag vermenigvuldigen met 2? Van het bedrag dat je ingeeft zal belasting ingehouden worden. Om netto het uitgegeven bedrag vergoed te krijgen doe je het factuurbedrag x2.
Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

0 Opmerkingen

Artikel is gesloten voor opmerkingen.